Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να αγαπούν τη γνώση. Παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον προσωπικής ανάπτυξης, με σωστή καθοδήγηση και τη κατάλληλη στήριξη. Με συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών, δείχνουμε με ποιο τρόπο θα πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους.
 

Μάθημα στο τραπέζι

Μάθημα στο τραπέζι, χωρίς θρανία το ένα πίσω από το άλλο, αλλά με όλους στην πρώτη σειρά,  όπως κάθεται μια ζεστή παρέα, συζητά, αποφασίζει και δημιουργεί.

Ένας μοντέρνος τρόπος διδασκαλίας με τον καθηγητή στο κέντρο και τους μαθητές γύρω από ένα τραπέζι.

Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του μαθητή, καλλιεργείται κλίμα συνεργασίας και άμιλλας και ενθαρρύνεται η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.

Ο καθηγητής βρίσκεται μπροστά σε κάθε μαθητή και σε άμεση επαφή μαζί του. Συνδυάζεται έτσι η ομαδική δουλειά με την εξατομικευμένη βοήθεια όποτε αυτή είναι αναγκαία.

Συγκρότηση Τμημάτων

Κριτήρια Συγκρότησης:

 • Ομοιογένεια
 • Επιδόσεις
 • Στόχοι

Η ομοιογενής συγκρότησή εξασφαλίζει στους μαθητές υψηλή ποιότητα εκπαιδευτικών υπηρεσιών, έτσι έχουμε τα παρακάτω:

 • Τμήματα 5-6 ατόμων: Συγκρότηση ανάλογα με τις επιδόσεις και τις ανάγκες του μαθητή.
 • Group 2-4 ατόμων: Ο ολιγομελής τους χαρακτήρας συνδυάζει όλα τα προτερήματα της εξατομικευμένης διδασκαλίας με αυτά του οργανωμένου φροντιστηρίου.
 • Ιδιαίτερα: Εξατομικευμένη διδασκαλία από επαγγελματίες καθηγητές-φροντιστές.

Προσωπικός Υπεύθυνος καθηγητής - Μέντορας ανά μαθητή

Eκφράζει τη φιλοσοφία του φροντιστηρίου και είναι ο συνδετικός κρίκος του μαθητή, του γονέα και του υπεύθυνου σπουδών.

Ο Προσωπικός Υπεύθυνος καθηγητής παρακολουθεί την εξέλιξη μιας ομάδας μαθητών, τους υποστηρίζει εκπαιδευτικά και ψυχολογικά, επικοινωνεί και ενημερώνει τους γονείς τους.

Έχει πολύ καλή γνώση για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά κι αυτό γιατί:

 • γνωρίζει τις ιδιαίτερες δυνατότητες και αδυναμίες του
 • παρακολουθεί την εξέλιξή του σε όλα τα μαθήματα και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται με διορθωτικές κινήσεις
 • τον στηρίζει ψυχολογικά, τον εμπνέει και τον ενθαρρύνει συνεχώς.

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαγωνισμάτων

Τεστ εμπέδωσης ύλης

 • Ολιγόλεπτα τεστ εξέτασης εκμάθησης της ύλης, εντός ωρών διδασκαλίας.
 • Ωριαία, εβδομαδιαία διαγωνίσματα εμπέδωσης της ύλης, εκτός ωρών διδασκαλίας.

Επαναληπτικά διαγωνίσματα

Το ετήσιο πρόγραμμα των διαγωνισμάτων είναι γνωστό στους μαθητές από την ημέρα τις εγγραφής τους και είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα επαναληπτικών διαγωνισμάτων που ελέγχουν τη γνωστική επάρκεια του μαθητή, ευνοούν την κριτική σκέψη και προετοιμάζουν το μαθητή για τις τελικές εξετάσεις.

Εξετάσεις προσομοίωσης

Το Φροντιστήριο μας διενεργεί εξετάσεις του ΟΕΦΕ με θέματα σταθμισμένης δυσκολίας που επιλέγονται από ομάδες έμπειρων καθηγητών.

Οι συνθήκες διεξαγωγής των εξετάσεων προσομοίωσης είναι σαν αυτές των Πανελληνίων, ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν και ψυχολογικά για την ιδιαιτερότητα αυτών των εξετάσεων.

Εκδόσεις

Eξειδικευμένες εκδόσεις, εκπαιδευτικά βιβλία, που διανέμονται  δωρεάν και καλύπτουν όλα τα μαθήματα κάθε τάξης ευκολοδιάβαστα, ολοκληρωμένα τα οποία “μεταφράζουν” στη γλώσσα του μαθητή τα δυσνόητα σχολικά βιβλία και εστιάζουν στα θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις.

Προορίζονται για αποκλειστική χρήση από τους μαθητές μας και δεν πωλούνται στο εμπόριο. Ανανεώνονται συνεχώς προσαρμοζόμενα στις εκάστοτε εκπαιδευτικές αλλαγές. Η επιτυχία τους συνιστάται στις διευρυμένες συγγραφικές ομάδες που αποτελούνται από τους έμπειρους και δοκιμασμένους εκπαιδευτικούς μας.

Ενημερώσεις γονέων

Προγραμματισμένες ενημερώσεις γονέων

Προγραμματισμένες ενημερώσεις γονέων 2-3 φορές το χρόνο όπου όλο το επιτελείο των καθηγητών μας είναι διαθέσιμο τα Σαββατοκύριακα προκειμένου με διαπροσωπική επικοινωνία να ενημερώσουν τους γονείς αναλυτικά για τις επιδόσεις των παιδιών τους στο Φροντιστήριο, τις προοπτικές και τις τυχόν δυσκολίες.

Ατομικές συναντήσεις Υπευθύνου Σπουδών – Γονέα

Ο Υπεύθυνος Σπουδών του Φροντιστηρίου μας ή ο προσωπικός Υπεύθυνος του μαθητή καλεί το γονέα σε ατομικές συναντήσεις προκειμένου να ενημερώσει το γονιό αναλυτικά για την παρουσία του μαθητή στο Φροντιστήριο, να του παρουσιάσει την πορεία των επιδόσεων του και να συζητήσει οποιοδήποτε πρόβλημα τον απασχολεί.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Test Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

Ένα τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων για μαθητές λυκείου. Τα αποτελέσματα του, δίνουν στους μαθητές και τους γονείς τους μια εικόνα σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μαθητή και τους τομείς σπουδών που του ταιριάζουν καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται όσον αφορά την Επαγγελματική αποκατάσταση.

 • Επίλεξε την κατάλληλη ομάδα προσανατολισμού με βάση τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά σου.
 • Μάθε σε ποιον Επαγγελματικό Τύπο ανήκεις (πρακτικός, ερευνητικός, συμβατικός, κ.λπ.)
 • Βρες τις επαγγελματικές κατηγορίες που έχεις το υψηλότερο ενδιαφέρον και συνδύασέ το με την κατάλληλη επιλογή σπουδών.
 • Συμπλήρωσε στο μηχανογραφικό σου τις σχολές που σου ταιριάζουν.
 • Βρες τις σπουδές και το επάγγελμα που θα σε κάνουν ευτυχισμένο.